Naši žáci získali 3. místo v krajském kole v přeboru v šachu

Krajské kolo Přeboru škol v šachu se hrálo 4. února 2020 na Obchodní akademii v Kroměříži. Turnaje se zúčastnilo 7 družstev zlínského kraje, které se do turnaje kvalifikovaly z Okresních kol Přeboru škol v šachu.

Naši školu reprezentovali tito chlapci: Lednický Adam, Leonovec Andrij, Lukesz Maxmilián, Gavrilov Mikhail a Skýba Arnošt. Naši žáci na turnaji překvapili, když se umístili na velmi krásném 3. místě. Z turnaje si odnesli pěkný pohár, diplom a určitě i spoustu zkušeností do dalších šachových turnajů. Jen „krůček“, konkrétně 1 bod, chyběl chlapcům ke 2. místu, které by znamenalo postup na Mistrovství republiky Přeboru škol v šachu.

Nejvíce bodů získal pro tým Mikhail Gavrilov, který na 4. šachovnici získal 5 bodů ze šesti zápasů, výborně hrál Maxmilián Lukesz, který na 3. šachovnici uhrál 4,5 bodu ze šesti zápasů, stejně dobře hrál i Andrij Leonovec, ten na 2. šachovnici uhrál pěkných 3,5 bodů. Nejtěžší pozici na turnaji měl Adam Lednický, který hrál na 1. šachovnici proti nejsilnějším hráčům a uhrál 1,5 bodu ze šesti zápasů. Náhradníkem našeho týmu byl Arnošt Skýba. Všichni chlapci zaslouží velkou pochvalu za vzornou reprezentaci naší školy v této soutěži.                    Jan Štefek

Kalendář akcí