Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Běh pro Gambii

5.10.2014 - 14:00 - 16:00

beh_pro_gambii_2014Kdo se může zúčastnit – každý, kdo je ochoten pomoci, zasportovat si, pobavit se. Nemusíte býtzdatnými běžci, počet uběhnutých okruhů v Podzámecké zahradě závisí čistě na vašich silách, nadšení a radosti udělat něco pro druhé a vlastně i pro sebe. A koneckonců ani běžet nemusíte, kilometr dlouhý okruh lze i ujít. Rozhodující není ani věk, zapojit se mohou mladí i ti s léty zkušenější.
V loňském roce při Běhu pro Gambii v Kroměříži měl nejmladší běžec 2 roky a ten nejstarší už nechal školní lavice dávno za sebou. Při prvním ročníku se v Kroměříži podařila úžasná věc, mladí i starší vyběhali pomoc mnoha dětem v Gambii. Vyběhaná částka 70 000 Kč pokryla náklady na odeslání 400 darovaných jízdních kol dětem do Gambie, tedy jednoho lodního kontejneru.
Jak svou účastí pomohu – každý běžec (žák, student, učitel, rodič, člověk příchozí), který se rozhodne dobrovolně zúčastnit se, obdrží sponzorskou listinu (může si ji stáhnout i na stránkách www.kolaproafriku.cz), na níž se snaží získat sponzory pro svůj běh. Sponzoři se mu upíší částkou, kterou jsou ochotni zaplatit za každý uběhnutý kilometrový okruh. Běžec může oslovit rodinnépříslušníky, známé, spolužáky, učitele …. A pak už záleží jen na něm, kolik okruhů uběhne a kjaké částce se penízky darované jeho sponzory vyšplhají. Myšlenka akce je záměrně formulována takto, aby běžec byl motivován uběhnout co nejvíc, vyhecovat se k výkonu, zároveň aby akce spojila při nedělním odpoledni rodiny, známé, spolužáky, kteří tak aktivně stráví čas spolu se zdravým povzbuzováním. Pomohou potřebným a zároveň udělají něco pro svůj aktivnější život.
Možné je ale také zaplatit jednorázové startovné, jehož výše záleží jen na možnostech a ochotě pomoci samotných účastníků. Myšlenka akce tak sice ztrácí trochu ze svého kouzla, vytrácí se to napětí, adrenalin, ale ochota pomoci zůstává.
Jak se mohu přihlásit – děti se mohou hlásit u svých učitelů, kteří budou stejně jako loni seznámeni s tím, jak dětem tuto aktivitu přiblížit ba jak je podpořit k účasti. Info lze získat také na mailu info@kolaproafriku.cz nebo na webových stránkách www.kolaproafriku.cz, v sekci Běh pro Gambii.
Kdy a kde to proběhne – akce se bude konat 5. října 2014 (neděle) ve 14:00 v Podzámecké zahradě, vedle schodů, ze zadní strany zámku. Registrace běžců a vydávání startovních čísel bude od 13:00. Ve 14 hodin bude oficiálně odstartováno. Běhat se bude cca do 17 hodin, pak bude akce ukončena. Po celou dobu bude pro všechny běžce i chodce zajištěno malé občerstvení na doplnění sil (voda, sušené ovoce apod.), podobně jako na regulérních běžeckých závodech. Pokud vás chystaná akce oslovila, neváhejte a zapojte se. Každý je vítán a každý účastník je vítězem. Vždyť ochotně pomoci, obětovat svůj volný čas, a navíc propotit triko pro někoho, kdo si momentálně sám pomoci nemůže, ale s naší pomocí se dostane ke vzdělání a pak pomůže třeba dalším mnoha dětem v Africe, to určitě stojí za tu námahu a odhodlání. A tu atmosféru, která celé akci vládne, taky nezažijete doma na kanapi.
Děkujeme a těšíme se na viděnou …

za společnost Kola pro Afriku o.p.s.
Roman Posolda, ředitel společnosti
mobil: 605 418 456
info@kolaproafriku

Podrobnosti

Datum:
5.10.2014
Čas:
14:00 - 16:00

Místo konání

Podzámecká zahrada